email

Palliatieve zorg thuis

Kwaliteitszorg in het comfort van je eigen huis.

Pijn verlichten en levenskwaliteit verbeteren

Palliatieve zorg, of voortdurende zorg, is een gespecialiseerde benadering voor het verlichten van pijn en het beheersen van symptomen bij patiënten met een ernstige, ongeneeslijke of terminale ziekte.

Naast het begrip zorg is het concept van palliatieve zorg een multidisciplinaire benadering die zich richt op het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten en hun familie door het begeleiden, voorkomen en verlichten van fysiek, psychologisch, sociaal of spiritueel lijden.

Onze aanpak

We werken nauw samen met artsen en andere zorgverleners om een persoonlijk zorgplan te ontwikkelen dat is afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt. Ons team van gekwalificeerde zorgverleners is opgeleid om medelevende en respectvolle zorg te bieden, met de nadruk op pijnverlichting, symptoombestrijding en emotionele ondersteuning.

Omringd door familie en vrienden kan de patiënt met kwaliteitszorg uitkijken naar een levenseinde in de best mogelijke omstandigheden, thuis. Palliatieve zorg vindt plaats in een serene sfeer met een toegewijd (para)medisch team. De palliatieve benadering stelt de patiënt centraal en luistert naar hem of haar: het doel is om leven aan dagen toe te voegen in plaats van dagen aan leven.

Onze diensten

  • Pijnbestrijding : We implementeren effectieve strategieën om pijn te verlichten en het comfort van de patiënt te verbeteren, met behulp van geschikte medicatie en pijnbestrijdingstechnieken.
  • Symptoombehandeling : We helpen de onaangename symptomen die met de ziekte gepaard gaan, zoals misselijkheid, vermoeidheid, kortademigheid en verlies van eetlust, te beheersen door medische en psychologische ondersteuning te bieden.
  • Emotionele ondersteuning : We bieden emotionele en psychologische ondersteuning aan patiënten en hun familie en helpen hen om te gaan met de emotionele en spirituele uitdagingen die gepaard gaan met ziekte en het levenseinde.
  • Zorgcoördinatie : We zorgen voor effectieve zorgcoördinatie tussen de verschillende zorgprofessionals die betrokken zijn bij de behandeling van een patiënt, waarbij we transparante communicatie en holistische zorg garanderen.


Waarom kiezen voor Les P'tites Fées Bleues ?

  • Meelevende benadering : We begrijpen de unieke behoeften van patiënten in de palliatieve zorg en zetten ons in om hen bij elke stap van het proces op een meelevende en respectvolle manier te ondersteunen.
  • Kwalitatief hoogstaande zorg : Ons team van zorgprofessionals is hooggekwalificeerd en ervaren in het leveren van kwalitatief hoogstaande palliatieve zorg, waardoor patiënten verzekerd zijn van aandachtige en zorgzame zorg.
  • Ondersteuning voor familie : We bieden ondersteuning en middelen aan familieleden en verzorgers, om hen te helpen om te gaan met de uitdagingen van de zorg voor een dierbare aan het einde van het leven.


ONS TEAM

Onze mobiele teams bestaan uit ongeveer vijftien verpleegkundigen. Ons team voor palliatieve zorg is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

We werken actief samen met de huisarts(en) van de patiënt, de ziekenhuisafdelingen en het gespecialiseerde ondersteuningsteam voor palliatieve zorg om de patiënt de best mogelijke zorg te bieden, niet alleen door effectieve, gepersonaliseerde zorg te bieden (pijnbestrijding, hygiënezorg, luisteren, enz.), maar ook door de naasten van de patiënt te ondersteunen, met name op het moment van rouw. Onze zorg is gebaseerd op respect voor het leven en het beschouwen van de dood als een natuurlijke stap.

Gedekte regio's

Ons team van thuisverpleegkundigen is actief in het zuiden van Brussel en Waals-Brabant.
Als u buiten deze gebieden zorg nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Neem contact met ons op

Als je persoonlijke palliatieve zorg nodig hebt voor jezelf of voor een dierbare, neem dan contact met ons op voor meer informatie. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen de beste oplossing te vinden voor jouw zorgbehoeften.

Contactformulier

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.