email

Hoe kunt u uw zilveren sieraden laten schitteren?

Hier zijn onze tips om uw zilveren sieraden te laten schitteren zonder naar de juwelier te gaan.

Veel dingen kunnen de oxidatie van uw zilveren sieraden versnellen. Vooral in de zomer, met de zon, zand, zee, zonnecrème, transpiratie, enz.

Alles kan uw juwelen beschadigen. Betekent dit dat u ze niet moet dragen? Het antwoord is nee, er zijn 100% natuurlijke en doeltreffende trucs om de glans van uw zilveren sieraden te herstellen:
  • De zilveren steen: een natuurlijk product op basis van klei dat u in supermarkten kunt vinden en gemakkelijk te gebruiken is. Meng gewoon een beetje zilversteen met warm water in een glas en schrob vervolgens uw zilveren sieraden zachtjes met een tandenborstel.

  • Citroensap: neem een tandenborstel met zachte haren of een zachte doek gedrenkt in citroensap en wrijf zachtjes over uw sieraden.

  • Azijn: giet in een bakje een half glas azijn en voeg, als u dat heeft, een eetlepel zuiveringszout toe, voordat u uw sieraden een paar uur in het mengsel laat weken.

  • Bier: in een bakje gevuld met bier, laat u uw sieraden een nacht weken voordat u ze afspoelt met schoon water.

  • Tandpasta: doe een kleine hoeveelheid tandpasta op een vochtige tandenborstel met zachte haren en schrob een paar minuten zachtjes voordat u het afspoelt en afdroogt met een zachte doek.

  • As: doe een beetje as op een doek en wrijf zachtjes over uw sieraden voordat u ze afspoelt.

  • Broodkruimels: gebruik een sneetje brood en wrijf uw zilveren sieraden zachtjes in.

Deze natuurlijke producten zijn even doeltreffend als sieradenreinigers en veel minder schadelijk voor uw gezondheid. Juwelenreinigers werken meestal een paar dagen en versnellen dan de re-oxidatie van uw juwelen.